Om u enig inzicht te geven in de verschillende begrippen die in de bouw worden gehanteerd, geven wij hieronder een korte toelichting op de verschillen tussen verbouwen, renoveren en restaureren.

Verbouw

Gaat het om het uitbreken van muren en wanden en het al dan niet plaatsen van nieuwe muren of wanden, dan praten we over verbouwen. In de regel gaat het dan ook over het uitbreiden van het aantal vierkante meters. Het vergroten van de woonruimte, bijvoorbeeld door een aanbouw te plaatsen. Er kan ook spraken zijn van een verbeterd gebruik van de interne ruimte door bijvoorbeeld door veranderen van de indeling of het plaatsen van een dakkapel.

Renovatie

Bij renovatie hebben we het over het aanpassen van een woning of een gebouw aan de eisen van deze tijd. Daaronder verstaan we de duurzaamheid, brandveiligheid, isolatie, etc.
Daarbij kunnen zowel oude, bestaande, materialen en technieken worden toegepast als nieuwe.
Geheel naar uw wens wordt de ‘oude’ uitstraling van uw woning of gebouw herstelt of er wordt gekozen voor een geheel nieuwe uitstraling.
Gelet op de steeds hogere isolatie-eisen kan bij een gevel-, dakrenovatie of bij het plaatsen van nieuwe verbeterde beglazing, gelijktijdig de aanpassing van de isolatie (waaronder de isolatie van borstweringen) worden meegenomen. De duurzaamheid (o.m. energiebesparing) en het comfort zullen hiermee aanmerkelijk worden verhoogd.

Restauratie

Gaat het er om, om bij een verbouw of renovatie van historische of monumentale panden de karakteristieke eigenschappen en uitstraling te bewaren, dan spreken we over Restauratie. In deze gevallen is gewenst of verplicht om alleen traditionele materialen en technieken toe te passen.
Door onze specifieke Restauratie-opleiding en -ervaring zijn wij in staat om aan de gestelde eisen en wensen tegemoet te komen.

Evertzen Bouw & Timmerwerken denkt daar graag met u over mee.

Gerelateerde projecten

Dakkapel renovatie

Dakkapel renovatie

Van Riebeekstraat, Enschede